maandag 14 maart 2016

Technodag

Al jarenlang biedt het VTI (nu Petrus en Paulus, campus West) de leerlingen van het zesde leerjaar de kans om kennis te maken met het technisch- en beroepssecundair onderwijs. Door de combinatie van een algemeen infomoment en enkele doe-activiteiten, waarbij de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken, ontdekken ze op een leuke manier de mogelijkheden binnen de technische school. Dit jaar, en voor de tweede keer op rij, werden er 'technodagen' georganiseerd.
Wij werden om 13u op school verwacht. We kregen eerst een film met wat meer uitleg en de directeur verwelkomde ons met een praatje over de verschillende mogelijkheden.
Dan vertrokken we voor onze eerste workshop naar boven. We mochten een naamplaatje ontwerpen op de computer en dan met die computer het startsein voor het frezen geven. We kregen ons naamplaatje mee. We kregen dan ook nog een beetje uitleg over de 3D-printer. Die mochten we echter niet gebruiken. Dan mochten we ook nog een beetje oefenen met 'perslucht'.
Tijdens de pauze kregen we een appel en een flesje water. Weer aangesterkt startte onze tweede workshop. Bij de houtbewerking leerden we heel wat meer over verschillende soorten hout! Dit was niet gemakkelijk, maar we hebben onze opdrachten goed vervuld.
Voor we weer naar school vertrokken kregen we nog elk een balpen!
Het was een fijne en leerrijke namiddag!Een woordje uitleg bij de 3D-printer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten