woensdag 13 maart 2019

Bezoek aan het Nautisch Centrum te Zeebrugge

Gisteren zijn we op uitstap gegaan naar Zeebrugge. Het was een hele leerrijke uitstap en ik heb meer inzicht gekregen in boten en hoe alles werkt. Het leukste vond ik persoonlijk de simulator. Toen voelde ik immers hoe het is om een boot te besturen.  (Ian)

Ik vond het heel leuk, we zagen ook hoe de mensen daar aan het werk waren. We zagen ook motoren, veiligheidspakken en we mochten ook in een virtueel schip varen. Dat vond ik superleuk om te doen. De mensen daar waren heel vriendelijk en ze gaven heel wat uitleg hoe het moest. (Aleks)

Op 12 maart trok het zesde leerjaar naar Zeebrugge. We namen de tram om tien na elf. Toen we aankwamen in Zeebrugge was het nog een eindje stappen naar de VDAB. (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) Daar werden we vriendelijk verwelkomd en kregen we een tafel toegewezen waar we rustig ons lunchpakket konden verorberen. Toen werden we opgevangen door meneer Neyts. We werden rondgeleid en we kregen heel wat uitleg over materialen en technieken van op zee. Daarna kregen we uitleg over reddingsboten en verschillende veiligheidspakken. Even daarna stapten we naar de machinekamer. Daar kregen we uitleg over de motoren van de boten en konden we al eens een kijkje nemen naar deze simulator. En waar we al lang naar uitkeken waren de simulatoren. Toen we zelf mochten varen deden we het allemaal goed. Ten slotte keerden we welgezind terug naar Ibis.  (Noah)

Op dinsdag namen we de tram naar Zeebrugge. Het was redelijk lang rijden. We moesten direct eten en daarna kregen we een rondleiding van een meneer. Het was leuk. Eerst kregen we een beetje uitleg hoe het was en dan gingen we naar de simulator. Maar toen kwam het leukste moment. We mochten een boot besturen. Dat was leuk. Toen moesten we weg en we haalden net nog de tram. We kwamen op school en school was al lang gedaan! (Xeno)



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten