woensdag 26 oktober 2016

28 X Europa

Maandagnamiddag werden we op 13u15 verwacht in het Provinciehuis Boeverbos te Brugge.Het eerste deel van het evenement was een interactieve les over Europa: Europa groeit. Op een speelse en interactieve manier kregen de leerlingen een korte inleidende les over de Europese Unie. Toen destijds 6 landen begonnen met dit vredesproject hadden ze nooit gedacht dat ze zoveel jaren later met 28 landen aan dit Europees project zouden timmeren! We leerden waar deze landen vandaan komen.
Voor deel twee moesten we naar buiten. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind. We moesten een zoektocht doen doorheen de tentoonstelling. Aan de hand van een vragenlijst zochten ze zich een weg doorheen de openluchttentoonstelling. De leerlingen probeerden zoveel mogelijk vragen op te  lossen over de 28 Europese lidstaten.
Voor deel drie moesten we terug naar binnen. We kregen weer een interactieve les over Europa. Er werd een antwoord gegeven op de vraag wat de Europese Unie nu allemaal doet voor ons. We keken daarvoor rond in de directe leefwereld van het kind.
Tot slot kreeg elk kind een ster, waarop ze hun wens voor Europa mochten schrijven. Ten slotte legden we alle wensen op het water in het Europees sterrenmeer!
Het was een leerrijke, maar toch zeer leuke namiddag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten