zondag 12 juni 2016

Tuur de Garnaal!

Wie is dit?Het was leuk, we zijn met netten in het water gegaan. Eerst moesten we een pak aandoen zodat er geen water in zou komen. Na de eerste vangst hadden we niet zoveel. We hebben ook twee 'pietermannen' gezien en we hadden een grote tong gevangen. En veel garnalen! We zijn twee keer in het water moeten gaan! Het was een top voormiddag!(Alexander)Vandaag zijn we met de fiets naar Duin en Zee geweest, we hebben speciale pakken aangedaan en dan zijn we naar het strand gestapt. We moesten elk een touw nemen en een toer doen in het water. Dat hebben we twee keer gedaan! We hebben veel visjes gezien en behoorlijk wat garnalen gevangen! Daarna hebben ze onze pakken afgespoeld en zijn we terug gekeerd naar school (Storm)

We zijn met de fiets naar Duin en Zee geweest. Dan hebben de meneer en de mevrouw ons uitleg gegeven. Dan moesten we pakken aandoen om niet nat te worden. We moesten ieder een kant kiezen en dan een touw rond ons doen. Daar was een groot net aan bevestigd, en daarmee moesten we in het water slepen. Na een twintigtal minuten mochten we kijken wat we gevangen hadden. Dat hebben we twee keer gedaan. Het was een leuke ochtend! (Fabio)

Vandaag zijn we naar Duin en Zee gegaan om daar garnalen te vangen. Het was leuk, we zijn zelf in het water moeten gaan met speciale pakken aan zodat je niet nat wordt. We zijn tot de onderkant van onze ribben gegaan! We hadden wel niet zo'n grote vangst. Het was een leuke morgen en ik zou het eens willen beleven (Chayan)

We zijn deze morgen naar Duin en Zee gegaan, daar hebben we Tuur de Garnaal gedaan. We hebben twee personen ontmoet. Daarna moesten we een pak aandoen en netten meenemen naar de zee. Toen we in het water waren moesten we het net meeslepen en tegen de golven in gaan stappen. Een mooie vangst garnalen was het resultaat. Een leuke dag! (Jordan)

Vanmorgen zijn we met de fiets naar Duin en Zee gereden. We moesten visserspakken aandoen. Toen we op het strand waren legde Pol, de begeleider, de netten klaar. we moesten elk een touw rond ons doen en trekken. Toen we in het water waren begonnen de golven over ons te gaan. We hadden een mooie vangst. We hebben dit twee keer gedaan! Een leuke dag (Emerson)

We zijn vertrokken met de fiets om 8u40 naar Duin en Zee. We hebben daar een heel groot pak gekregen met laarzen en een broek. We moesten dat aandoen en dan zijn we naar het strand zelf vertrokken. We hebben tot de zee gewandeld. Pol heeft dan de netten goed gelegd en dan moesten er 8 aan de linkerkant en 8 aan de rechterkant. Dan zijn we zo de zee in gegaan. Van golfbreker tot golfbreker. Dan hebben we vangst gesorteerd. Dan zijn we weer de zee in geweest en hebben we hetzelfde gedaan. Dan terug naar Duin en Zee, de pakken afgespoeld, gewone kleren aandoen en terug naar school! (Vladimir)

Mooi Chayan! En groot....Goed luisteren naar de instructies!


En we zijn er klaar voor....


Juf. Nikita ziet het volledig zitten!En ze zijn vertrokken!
De vangst sorteren en keuren!Ja juf, dat is een garnaal!
In de namiddag hebben we dan de gekookte garnaaltjes smakelijk opgegeten!

Lekker...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten