vrijdag 30 oktober 2015

DOE-DAG in de VDAB Oostende

Donderdagmorgen vertrokken we om 8u30 onder een waterig zonnetje met de fiets naar de VDAB in de Archimedesstraat te Oostende. We werden hartelijk verwelkomd in de kantine. We mochten onze jassen en rugzakken daar laten liggen. We vertrokken dan met Felix, de cursist die ons de hele voormiddag op sleeptouw nam, naar de afdeling 'metsen'. Eerst kregen we een beetje uitleg, dan moesten we even oefenen en dan mochten we echt aan de slag. De meesten konden een mooi muurtje metsen! Sommigen grepen af en toe al eens naar de rug, het was echt voelbaar dat metsen een zwaar beroep is! Daarna mochten we naar de afdeling 'bekisten' waar we een vogelhuisje en een bijenhotel mochten timmeren! Gelukkig kregen we heel wat hulp van de cursisten!
Dan was het pauze en kregen we in de kantine een frisdrank en een lekker stuk cake! Na de zware arbeid smaakte dit heerlijk!
Dan naar boven naar de afdeling 'schilder'. Daar hadden ze een heel parcours uitgezet en mochten we stukken behang kiezen en dan netjes aan de muur hangen. Een nauwkeurig werkje, maar vele jongens hadden de slag vlug te pakken!
Daarna terug naar beneden naar de afdeling 'vloerder'. Daar stond alles al klaar en mochten we direct aan de slag. Elk van ons had een cursist bij zich die toonde hoe het moest!
De voormiddag vloog voorbij! We hebben heel wat bijgeleerd en ook onze eigen talenten ontdekt!
Maar de pret was nog niet voorbij. Felix nam ons mee naar het restaurant. We waanden ons in een driesterrenrestaurant. We mochten een frisdrankje halen. Ze kwamen rond met heerlijke broodjes en dan kregen we allemaal een prachtig bord met tomatensoep met balletjes en room. Overheerlijk!!
We mochten dan nog een drankje halen. Dan werd het hoofdgerecht geserveerd: vol-au-vent met frietjes en mayonaise. Heerlijk! Ons buikje was al goed gevuld, maar dan mochten we nog een hoorntje ijs gaan halen - met snoepjes. En alsof het nog niet genoeg was mochten we een tweede bolletje ijs gaan halen!
Wat een voormiddag!
Geniet nu nog van onze foto's:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten